IFK Björkö – Götaholms BK (1-4)
Björkös mål gjordes av: 1-0 (10min) Gustav Engström
-
Hemmapremiär och idag var det Götaholms BK som kom på besök, som även dom hade vunnit sin första seriematch. Vi visste att detta skulle bli en mycket tuff uppgift och med Nils skadad så blev det lite ändringar i uppställningen på mittfältet.
Men vi inledde matchen starkt och det var bra vilja och bra passningsspel, vi förde matchen de första 15 minuterna och spelet var mer på Götaholms planhalva än på våran.
-
(10min) Snygg långboll ut på vänsterkanten från Robin till Jesper Manning, som dribblar sig förbi backen och slår en läcker passning in till Gustav som trycker in ledningsmålet 1-0, det var vilja och bra tempo i matchen just nu. (18min) Götaholm får en frispark som slås välplacerat vid ena stolpen, Wille i målet räddar, men lämnar retur som Götaholmsspelarna hugger på och i kalabaliken som uppstår, skjuter Götaholm in kvitteringsmålet 1-1. Matchen böljar nu fram och tillbaka, men Götaholm tar över mer och mer av spelet även om vi har några bra spelsekvenser. (30min) Johan Forseström tråcklar sig förbi på vänsterkanten och skjuter ett bra skott, men skottet går i ribban. (32min) Götaholm snabb spelvändning och friläge, men ”blixten” Hallberg hinner ikapp och bryter bollen precis innan Götaholmsspelaren skall skjuta. (33min) Hörna Götaholm och vi hänger inte riktigt med i markeringen när hörnan slås efter marken och Götaholm trycker in 1-2.
-
2:a halvlek och matchen böljar fram och tillbaka, men vi har inte riktigt samma tempo som vi hade i början av den första halvleken, Götaholm är ständigt farliga i sina snabba spelvändningar. Wille i målet får göra några kvalificerade räddningar under den andra halvleken.
(28min) 1-3 Mål efter hörna igen och denna gången ett nickmål, Götaholmsspelarna var lite tuffare och hungrigare framför målet än vad vi var. Robin har flyttats upp i anfallet ihop med Gustav för att få lite mer tryck i anfallsspelet (Jesper Manning hade sedan tidigare fått utgå efter skada)
(32min) Robin kommer igenom och får till ett bra skott, men Götaholms målvakt gör en snygg räddning.
-
(36min) I slutet av matchen får Götaholm en snabb spelvändning igen och frilägen med William, som räddar första skottet, men returen gör sedan Götaholm mål på 1-4 som också blir slutresultatet.
Synd på denna fina inledningen av matchen som var riktigt bra, men vi orkade inte hela matchen ut och Götaholm var ett duktigt lag med ett bra tempo och driv i spelet.
Nu laddar vi om batterierna till nästa tuffa match, mot förra årets klass 1 lag Fässbergs IF borta på Åbyvallens gräsplan i Mölndal på ONS 29/4 klockan 19:00.